به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس محمدرضا نوید استاد آیینهکار حرمهای اهل بیت (ع) در سن ۸۰ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
این هنرمند حرمهایی چون حرم امامحسین (ع) در عراق، حرم حضرت رقیه (س) در سوریه، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و امامزاده حسن در تهران، حرم بی بی شهربانو در شهرری و... را با آینه مزین کرد و از خودبه یادگار گذاشت.
ادامه دهنده راه و هنر پدر
مرحوم نوید در سال ۱۳۱۹ در محله امامزاده یحیی متولد شد. پدر و داییهای مرحوم نوید، گچبر و آینهکار بودند و او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی، آموزش این هنر را نزد دایی خود، عبدالکریم نوید تهرانی، آغاز کرد و پس از آموزش این هنر نزد اساتید مطرح به آینهکاری بناهای مختلف ایران مشغول شد.
علاقه به سیدالکریم و آیینهکاری همه حرمها
علاقه استاد نوید به بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم (ع) باعث شد تا همه آینه کاریهای این آستان مقدس را که شامل اماکن متبرکی همچون حرم امامزاده طاهر(ع)، امامزاده حمزه (ع)، مقبره آیت الله کاشانی، مقبره حاج اسماعیل رضایی و رواق ابوالفتوح رازی در این بارگاه ملکوتی است، به دست هنرمندش صورت پذیرد که وی آن را از افتخارات دوران فعالیت هنری خود میدانست. او این کار را در سبکهای حاشیهسازی، مقرنس سازی، گرهکشی، رسمیبندی و خطوط قرآنی انجام داده است.
همچنین آینهکاری بناهای مذهبی دیگری همچون حرم امامحسین (ع) در عراق، حرم حضرت رقیه (س) در سوریه، امامزاده حسن تهران و حرم بی بی شهربانو در شهرری و بسیاری اماکن مذهی دیگر نیز از دیگر کارهای ماندگار آن مرحوم فقید در طول عمر با برکتش بود.
دیگر آثار استاد
از معروفترین کارهای او در بناهای تاریخی نیز میتوان به آینهکاری تالار شمسالعماره و برلیان در کاخ گلستان، تالار جهاننما در کاخ نیاوران، هتل شاه عباس در اصفهان و پروژههای متعدد آینه کاری در خارج از کشور اشاره کرد.
آینهکاری لابی هتل اکسیدور در امارات متحده عربی، رستوران هتل «کران پلاز» در کویت و رستوران دالاهو در آلمان از جمله آثار این هنرمند فقید است. وی نمونهای از هنر آینهکاری خود شامل تابلوها و گلدانها و جامهای آینهکاری شده را در سال ۱۹۹۴ در نمایشگاه اسپانیا و در سال ۱۹۹۲ و ۱۹۹۳ در نمایشگاه مالزی به نمایش گذاشت.
انتهای پیام/