به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، موارد جدید شیوع ویروس ابولا در استان کیووی شمالی در جمهوری دموکراتیک کنگو و نیز در کشور گینه رخ داده و سازمان بهداشت جهانی بیم دارد که شرایط به سرعت از کنترل خارج شود و افراد زیادی به این ویروس مسری مبتلا شوند.
اولین مورد شیوع این ویروس مربوط به جمهوری دموکراتیک کنگو در هفتم فوریه است. تا به حال چهار فرد مبتلا به ابولا در شهر بوتمبو استان کیووی شمالی شناسایی شده اند که دو نفر از آنها تا به حال فوت کردهاند. نکته مهم این است که اولین فرد شناسایی شده در جمهوری دموکراتیک کنگو همسر یک مرد نجات یافته از ویروس ابولا در زمان شیوع گسترده این بیماری در سالهای قبل در آفریقا بوده است. بوتمبو دومین مرکز بزرگ شیوع ویروس ابولا در آفریقا بود و در ژوئن سال ۲۰۲۰ به طور رسمی اعلام شد که ابولا در این شهر ریشه کن شده است. اما ظاهراً این تصور اشتباه بوده است.
هنوز مشخص نیست ویروس یادشده چگونه به این زن منتقل شده، اما سازمان بهداشت جهانی بر این باور است که وی از طریق همسر ظاهراً بهبود یافتهاش به ابولا مبتلا شده است. ویروس ابولا میتواند ماهها بعد از بهبودی افراد در بدن آنها باقی بماند و اشخاص دیگری را آلوده کند.
سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از گسترش ابولا در آفریقا به سرعت افرادی را برای واکسیناسیون مردم محلی به دو منطقه یادشده در هر دو کشور اعزام کرده است.
دومین منطقه شیوع ابولا در منطقهای روستایی در گینه به نام گوئکه است. تا به حال شش نفر با نشانههای ابتلاء به ابولا در این روستا شناسایی شده اند که همگی در یک مراسم تشییع جنازه شرکت کرده بودند. همگی این افراد در بیمارستان بستری شده و تا به حال دو نفر از آنها فوت کردهاند. در آخرین دور از شیوع ویروس ابولا که به کشورهای سیرالئون و لیبریا هم کشیده شد، بیش از ۱۱ هزار نفر مردند. خوشبختانه برای مهار ویروس ابولا واکسن وجود دارد.
انتهای پیام /