به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه ستاد ملى مقابله با کرونا که صبح امروز به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد با بیان اینکه خیز جدید کرونا از غرب کشور در حال شروع شدن است، تصریح کرد: با توجه به اینکه این خیز کرونا از غرب کشور است احتمال اینکه وضعیت کشور عراق خوب نباشد، خیلی بالا است. چون عمدتاً استانهای غربی درگیر شدهاند.
وی افزود: در جاهای دیگر هم این خیز را داریم ولی بیشتر از آذربایجان غربی تا خوزستان است و متأسفانه خوزستان بدترین وضعیت را دارد و خیلی نگرانکننده است، بهخصوص اینکه نمونههایی از ویروس انگلیسی و آفریقایی هم در کشور دیدهشده، نگرانی را بیشتر میکند.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه با جهش ویروس کرونا تستهای آزمایشی گذشته به چالش کشیده شدهاند، تصریح کرد: در مقالات کشورهای غربی مطرحشده بعضاً پی سی آر ها منفی هستند اما ویروس وجود دارد و این نگرانیها را بیشتر میکند.
عضو ستاد ملى مقابله با کرونا با اشاره به ماه هاى پیش رو اظهار داشت: اکنونکه در ایام ماههای رجب و شعبان هستیم و مردم به زیارتگاهها میروند باید برای ایجاد گشایشی در مراکز مذهبی و زیارتی توجه جدی کنیم.
قاضى زاده هاشمى با بیان اینکه خبرهای خوبی از نحوه توزیع واکسن و واکسیناسیون در این جلسه داده شد، گفت: مکانیسمهای چندگانه کنترلی گذاشتهشده تا واکسن وارد بازار سیاه نشود و اتفاقی که در آلمان و انگلیس افتاده، نیفتد و به افراد هدف با نام مشخص واکسن تزریق شود.
عضو ستاد ملى مقابله با کرونا با تأکید بر اینکه باید بر فرهنگسازی نظم اجتماعی بیشتر توجه کنیم، تصریح کرد: هموطنانی که خارج از کشور وارد ایران میشوند، با توجه به چارچوبهای نظمی که آنها زندگی میکنند، وقتی به داخل کشور میرسند گویا اینجا نظمی وجود ندارد و هر کاری که علاقهمند هستند باید انجام دهند که نشان میدهد روی فرهنگسازی نظم اجتماعی باید خیلی کار کنیم.
وی افزود: مسافرینى که از انگلیس به ایران مى آیند با وجود آنکه کلی تعهد داده بودند، وقتی وارد کشور میشوند پروتکلها را رعایت کنند و همکاری لازم را خواهند داشت ولى همکاری نمیکنند و شروع به مطالبه گری میکنند. بهخصوص هواپیمایی که اخیراً از انگلیس آمده، نیروهای مستقر در بهداشت را در انجام تست و قرنطینه و امثالهم خیلی اذیت کردند.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به حجم میلیونی از اتباع خارجی در داخل کشور، اظهار داشت: مرزهای رسمی کنترل میشود اما متأسفانه وضعیت سرایت در خارج از کشور بیشتر است و این دردسرهایی را درست کرده است. ما مرزهای طولانی در شرق و غرب کشور داریم و تردد غیرقانونی هم خیلی داریم؛ در غرب کشور پدیده کوله بری است و از آنطرف مسافرینی هستند که از عراق و ترکیه میآیند. در شرق کشور هم تردد وسیع از کشورهای افغانستان و پاکستان را داریم. باید برای اینها فکری کنیم.
وی افزود: با شروع واکسیناسیون و حضور چندمیلیونی اتباع خارجی که در کشور ما زندگی میکنند اینکه بحث واکسیناسیون آنها چه خواهد شد از مسائلی است که باید به آنها توجه کنیم.
عضو ستاد ملى مقابله با کرونا با اشاره به تحقیقات در خصوص کشورهایی که در آنها واکسیناسیون را زودتر از ما شروع کردند، بیان کرد: در حال حاضر داریم آثار واکسیناسیون را در آن کشورها پیگیری و مطالعه کنیم که چگونه بوده است. الآن چند میلیون نفر واکسن زدهاند و باید ببینیم آیا واکسن در کنترل بیماری و کاهش بیماری نقش داشته است یا خیر.
وی در خاتمه با بیان اینکه حداقل سه سال کرونا مسئله جدی کشور خواهد بود، متذکر شد: با توجه به جهشهای ژنی که این ویروس دارد بهسرعت انجام میدهد کارکرد واکسن را به چالش کشیده و برداشت ما این است که کرونا در میانمدت حل نخواهد شد و حداقل سه سال کرونا مسئله جدی کشور خواهد بود و باید همه دستبهدست هم دهیم تا بتوانیم به یک زندگی عادی همراه با کرونا برسیم.
انتهای پیام/